• Ви знаходитесь тут:

  • Головне
  • Новини
  • «Постаті, що подолали життєві труднощі»

«Постаті, що подолали життєві труднощі»

2019-10-10

/Files/images/20191004_095911.jpg

Проектна діяльність – одна з найперспективніших складових освітнього процесу, адже вона створює умови для творчого саморозвитку та самореалізації учнів, формує всі необхідні життєві компетенції. Самостійне здобування знань, їхня систематизація, можливість орієнтуватися в інформаційному просторі, бачити проблему й ухвалювати рішення відбувається саме через метод проекту. Дітей варто навчати найголовнішим чином того, щоб вони здобували знання не тільки з книг, а спостерігали самі небо і землю, дуби і ялинки, тобто, щоб вони досліджували і пізнавали самі предмети, а не пам’ятали тільки чужі спостереження і пояснення.

Отже, метод проектів дозволяє наблизити навчальний процес до життя, до потреб дітей, навчальний матеріал адаптувати до реальних життєвих ситуацій, а головне – робить навчання молодших школярів цікавим і змістовним, а процес набуття знань простим і доступним.

Учні 4 класу разом із класоводом Чеснішою К.Г. організували і провели нестандартний урок з «Я у світі» на тему : «Постаті, що подолали життєві труднощі». Основна мета цього проекту: сприяти усвідомлення того, що людина може подолати будь-які перешкоди у своєму житті; виховувати бажання пишатися людьми, які досягли успіху,незважаючи на життєві труднощі. Учити учнів самостійно здобувати знання, використовуючи прийоми дослідницької роботи.

/Files/images/20191004_095859.jpg

/Files/images/20191004_095841.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 215

Коментарi