День Безпечного Інтернету

2023-02-07

/Files/images/зображення_viber_2023-02-09_21-15-29-196.jpg

7 лютого світова спільнота відзначала День безпечного Інтернету. Відповідні заходи проходять у всьому світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного Інтернет простору для наймолодших користувачів. Наша школа не стала виключенням та долучилася до проведення даних заходів.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей.

У школі було проведено ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадали правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами.. Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Для учнів 5-9 класів вчителем інформатики Петренко О.Д. проводилися уроки на тему: «Інтернет - користь чи прихована небезпека» з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті. Також була проведена інформаційна бесіда «Неприємності в мережі Інтернет». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій.

Проведені заходи дозволяють зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти. Вона служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого Інтернету.

/Files/images/зображення_viber_2023-02-09_21-15-29-282.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi