«16 днів проти насильства»

2023-12-11

/Files/images/зображення_viber_2023-12-24_21-25-25-157.jpg

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.Дати початку та завершеня Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.Ось і в Лехнівській філії Березанського ліцею №3 дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Так, у філії проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Зокрема, в Лехнівській філії Березанського ліцею №3 «16 днів проти насильства» відбулися години спілкування “Ми – різні, але ми – рівні” та акції “Синя стрічка – проти насильства”. Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Для кращого візуального сприйняття акції учнівське самоврядування, підготували символічні сині стрічки, які прикріплювали всім учням і вчителям, котрі брали участь в акційних заходах.

Разом із класними керівниками молодші школярі організували флешмоб “Наші долоньки проти насильства”. Також класоводами початкових класів проведено виховні години з елементами тренінгу, виставку малюнків "Щаслива родина". З учнями школи проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Психологом школи організовано захід для учнів 5-9 класів "Скажемо СНІДу - ні!". Увазі користувачів бібліотеки була представлена постійно діюча під час акції виставка.Вчителем історії проведено урок-гра «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини для учнів 7 класу. Діти досить активно включалися в роботу: обговорювали проблему насильства та агресії у сім’ї та серед однолітків, демонстрували знання своїх прав, які захищає Конвенція ООН про права дитини.

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє. Будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, та не залишайте їх у біді.

Кiлькiсть переглядiв: 17

Коментарi