День боротьби з туберкульозом

2024-03-22

/Files/images/зображення_viber_2024-04-11_17-44-08-190.jpg

Щорічно 24 березня в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом. З метою захисту здоров’я дітей, надання достовірної інформації про туберкульоз, профілактики туберкульозу серед учнів та формування у них навичок здорового способу життя в Лехнівській філії Березанського ліцею №3 з 20 по 22 березня проводилася інформаційно-роз’яснювальна кампанія під гаслом «Туберкульоз стосується кожного!».

Туберкульоз є найпоширенішою інфекцією в світі. Щорічно туберкульозом інфікується понад 20 млн людей і помирає близько 4 млн. З дев'яностих років XX століття епідеміологічна ситуація із захворюваності на туберкульоз у нашій країні різко погіршилася у зв'язку з економічними та екологічними проблемами, міграційними процесами та зубожінням значної частини населення.

З метою профілактики туберкульозу медичною сестрою школи та класними керівниками організовано і проведено ряд профілактичних заходів: години спілкування «Туберкульоз, його симптоми та профілактика»; бесіда та презентація «Профілактика захворювання на туберкульоз» ; виставка малюнків «Ми за здоровий спосіб життя»; написання диктантів «Що я знаю про туберкульоз».

Варто наголосити на тому, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування. Не зволікайте з проведенням профілактичних оглядів, дотримуйтеся здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни – це стане запорукою здоров’я та вагомим кроком на шляху протидії епідемії.

Бережіть своє здоров’я!

Кiлькiсть переглядiв: 1

Коментарi