Твої життєві цінності

2016-03-25

/Files/images/P1060667.JPG

Цінності – це рівень значущості одного стосовно іншого в певній системі. Природні явища, людська діяльність, духовні прагнення, принципи, норми моралі – все це складатиме предмети цінностей. Проте є одвічні цінності: Мати, Батько, Батьківщина, Дитина, Народ. Та є та цінність, яка стоїть над цим усім і вбирає в себе вищезгадані святині. Це життя. Життя в усіх його проявах. А чим визначається характер нашого життя? Безумовно у єдності природного, соціального та духовного. Проте виміри людини не повні без духовності. Духовно багатою людиною вважають таку, котра багато знає і ще більше розуміє, а у своїй діяльності спирається на поняття істини, добра і краси, на почуття любові та милосердя, вміє мріяти, удосконалювати себе і світ. Саме духовність відрізняє життя від існування. Отже ,ми чітко можемо зазначити що духовними цінностями є: істина,краса,добро ,любов,милосердя та вміння мріяти. Людина прагне до гармонії з навколишньою дійсністю. Якщо її зв'язок із середовищем нестабільний, вона сприймає навколишній світ як ворожий, некерований. З іншого боку, цілісність означає гармонію людини з самим собою.

Духовність допомагає з'єднати особисті сенси із суспільними, наближаючи результат діяльності людини до категорії високого і геніального. У такі миті людина випробовує вершинні переживання внутрішньої гармонії і злиття зі світом.

Психологом школи Гуменюк Л.В. було проведено виховний захід для учнів 5-11 класів "Твої життєві цінності". Метою якого було виховувати любов до людей, ставлення до оточуючих з розумінням, співпереживанням, доброту, чесність, порядність. Протягом заходу були проведені різні ігриза допомогою яких Гуменюк Л.В. намагалася навчити вирізняти істинні та хибні цілі в житті, сприймати людей такими, якими вони є. Учнями 9 класу показано сценку , яка розкрила моральні цінності людини.

/Files/images/P1060664.JPG

/Files/images/P1060658.JPG

/Files/images/P1060657.JPG

/Files/images/P1060656.JPG

/Files/images/P1060655.JPG

/Files/images/P1060653.JPG

/Files/images/P1060660.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi