• Ви знаходитесь тут:

  • Головне
  • Новини
  • «Українські сторінки біографії Анни Ахматової»

«Українські сторінки біографії Анни Ахматової»

2016-03-31

5 березня 2016 року виповнилось 50 років, як пішла з життя Анна Ахматова. Вшановуючи пам'ять поетеси «срібного століття», у школі 31 березня був проведений для учнів 8-11 класів позакласний захід «Українські сторінки біографії Анни Ахматової» учителем зарубіжної літератури Петренко Любов’ю Василівною.

На заході учні читали виразно напам’ять поезію Анни Андріївни Ахматової, уривки з поеми «Реквієм». Звучала музика А. Моцарта «Реквієм». Інсценували епізоди із життя А.Ахматової у Києві. Учні підготували костюми, які відтворювали епоху того часу, коли жила поетеса. Інсценівка «У парку міста Києва» зацікавила учнів, адже п’ятирічну Анну Горенко майстерно зіграла учениця 1 класу Скорик Анна, а її няню – Ющенко Таня, учениця 9 класу.

Поглиблюючи знання про життєвий шлях Анни Андріївни у Києві, учні подивились відеофільм, який переконав їх у тому, як поетеса, українка за походженням, любила Україну, місто Київ, яке важке і складне життя вона прожила. Біль багатостраждального народу передала у поемі «Реквієм». Учениця 9 класу Тоцька Карина прочитала вірші про війну зі своєї збірки «Повертайся живим». У вірші «На Сході» учениця передала біль і смуток за воїнами, які нині в АТО, а разом з ними і її батько.

Завідуючий навчально-виховною роботою у школі Маховський Микола Володимирович вручив грамоти учням, які зайняли призові місця у поетичному конкурсі «Зерна доброти» і побажав, щоб вони продовжили справу поетеси Анни Ахматової, працюючи з натхненням над поетичними рядками своїх віршів.

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi