Профорієнтаційна робота

2016-12-20

/Files/images/P1080051.JPG

Професійна орієнтація —- система організації та проведення навчально-виховної роботи, спрямованої на засвоєння учнями необхідних знань про соціально-економічні й психофізіологічні умови правильного вибору професії, формування в них уміння аналізувати вимоги різних професій до психологічної структури особистості, а також свої професійно значущі якості, шляхи й засоби їх розвитку.

Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка. Водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів.

20 грудня в Лехнівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів відбулась зустріч з курсантом Національної Академії Внутрішніх справ Петренком Олександром Олеговичем.

Курсант розповів школярам про важливість даної професії для суспільства, вміння орієнтуватись в надзвичайних ситуаціях.

Професія поліцейський — це одна з найбільш важливих, відповідальних і навіть небезпечних професій в світі. Представники цієї професії стежать за порядком на вулицях, патрулюючи територію і затримуючи людей, які порушують закон, виїжджають на місця злочинів. Правоохоронець, керуючись чинним законодавством, в окремих випадках може увійти в будь-яке приміщення (житлова квартира або комерційна організація), використовувати приватний або громадський транспорт, застосовувати вогнепальну зброю, гумовий кийок та іншу спеціальну амуніцію. Природно, тільки якщо того вимагає ситуація і ця необхідність обумовлена законом.

Під час зустрічі було продемонстровано відеофільм про Академію, доведено інформацію про умови вступу до навчального закладу.

Візит курсанта викликав жваве зацікавлення серед присутніх школярів. Учні задали багато питань щодо умов проживання, харчування,навчання та проведення дозвілля.

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi