• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новости
  • День безпечного Інтернету в Лехнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

День безпечного Інтернету в Лехнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

2019-02-05

/Files/images/IMG_0793[1].JPG

5 лютого 2019 року світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Відповідні заходи проходять у всьому Світі з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного Інтернет простору для наймолодших користувачів.

В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет та зростає кількість підлітків, які наражаються на небезпеку бути ошуканими шахраями та злочинцями.

Дедалі більше дітей та підлітків мають доступ до Інтернету. Тому важливо, щоб усі дорослі, які працюють із дітьми, розуміли, що діти роблять в Інтернеті, що їх там приваблює, а також які існують ризики. Більшість випадків насильства над дітьми в Інтернеті відбувається не тому, що батькам байдуже, а тому, що вони не розуміють можливих загроз та не обговорюють їх із дитиною, не знають, що дитина робить онлайн, або вони вважають, що їхня дитина “такого” ніколи не зробить.

Найбільшого занепокоєння викликають злочини сексуального характеру щодо дітей в онлайн просторі, так є як найбільш латентною категорією злочинів.

З метою захисту дітей від сексуального насильства та експлуатації через мережу Інтернет, сьогодні здобувачі освіти 8 – 11 класів Лехнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилися до Дня безпечного Інтернету та приєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXTHHr . Вчитель інформатики Петренко О.Д. провела урок на тему «Інтимні селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?».

Сьогодні на уроці учні усвідомили поняття Секстингу. (Секстинг — це обмін власними фото/ відео/текстовими матеріалами інтимного характеру, із застосуванням сучасних засобів зв’язку: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж. Секстинг стає все більш популярним серед підлітків).

Також дізналися про ще одну небезпеку, яка може здійснюватись в мережі Інтернет: (Онлайн-грумінг — це побудова в мережі Інтернет дорослим/групою дорослих осіб довірливих стосунків з дитиною (підлітком) з метою отримання її інтимних фото/відео та подальшим її шантажуванням про 6 розповсюдження цих фото. Це робиться з метою отримання грошей, більш інтимних зображень чи навіть примушування до особистих зустрічей).

Кол-во просмотров: 370

Комментарии